Следвайте Гласове в ТелеграмНапусна ни вицепрезидентът на Република България (22 януари

...
Следвайте Гласове в ТелеграмНапусна ни вицепрезидентът на Република България (22 януари
Коментари Харесай

Почина вицепрезидентът ген. Ангел Марин

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Напусна ни вицепрезидентът на Република България (22 януари 2002 – 22 януари 2012), член на Управителния съвет на БАС и ръководител на Международна фондация " Георги Димитров " ген. Ангел Марин. Тъжната вест заяви Евгени Белий, ръководител на Българския антифашисти съюз

Ген. Ангел Марин умря на 82-годишна възраст. Той служи правилно и правдиво в редовете на Българската войска 38 години, мина през всички командни длъжности до командващ Ракетни войски и артилерия на Сухопътни войски. 

Ето какво още напомни Евгени Белий:

Ген. Ангел Марин е роден в борческия град Батак. Той бе от дребното български генерали,които оставят трайна следа в публичния живот, трансформирали се в публични водачи. Като вицепрезидент на Република България в продължение на 10 години, спазвайки прецизно Конституцията и законите на страната той прояви своя мъжки темперамент, усърдие, пиетет към новите познания и целенасоченост, не изневери на антифашистките идеали, на родолюбивите дела, беше образец за стриктност, почтеност и некорумпираност!

И за всичко това беше заплатен с най-важната награда-уважението на българските жители. Като ръководител на Управителния съвет на МФ ”Георги Димитров ” и член на УС на Българския антифашистки съюз ген. Марин се бори интензивно и безрезервно за опазване на историческата истина за антифашистката опозиция и разпространение на живота и делото на Георги Димитров!

В днешните неблагодарни времена лявата и антифашистката концепция се крепят точно на хора като него – натрупал голям опит в публичната работа с няколко генерации млади и остарели, претърпял положително и неприятно, възходите и несгодите на нашата татковина. За всеки един от нас, българските антифашисти беше горделивост и привилегия, да работим дружно с ген.Марин. Неговото отношение към хората и към публичната работа са образец за всеки един от нас.

Инфо: flagman.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР